PDA

View Full Version : iBeam Passive and Element Onboard



Monkey Boy
08-02-2013, 09:58 AM
I have an iBeam passive and an Elelment Onboard system. The element onboard had a bad Piezo, so it was removed, can it be replaced with the iBeam?

Monkey Boy
08-05-2013, 08:43 AM
I don't want to buy a new unit if I don't need to...somebody, anybody got an answer?

Caleb_Elling
08-05-2013, 08:53 AM
The iBeam has much higher output than the Element. So unfortunately, the iBeam would overdrive the Element preamp and cause major distortion issues.

Caleb_Elling
08-05-2013, 08:56 AM
If you go to your local LR Baggs dealer, you can order a replacement Element pickup pretty easily. Our dealers don't usually stock replacement parts, but they can order it for you.